Nieuwe lijn gedenksieraden

Sieraden met moedermelk
Naast het verwerken van gedenkmateriaal als as of een lokje haar verwerkt Mirjam nu ook moedermelk in haar sieraden. Een prachtige manier om een heel bijzondere periode te gedenken.

Sinds Mirjam moeder is van dochter Luka (2014) geeft ze vol overgave borstvoeding. Na een lastige start in de eerste maanden is het geven van borstvoeding inmiddels een dagelijkst ritueel waar moeder en dochter erg blij mee zijn. Omdat Mirjam gedenksieraden maakt kreeg ze al snel de vraag van vriendinnen of ze ook moedermelk verwerkte in sieraden. Niet elke borstvoedingsperiode gaat voorspoedig en soms is er de noodzaak om te stoppen. Er bleek behoefte aan een mooie herinnering aan deze bijzondere periode in de vorm van een sieraad.

Omdat de melk bewerkt moet worden voordat het in een sieraad verwerkt kan worden was het even uittesten welke bewerking het beste resultaat gaf. Met een vriezer vol was het makkelijk testen ;-). En het eerste sieraad was een feit! De komende tijd is Mirjam bezig met het ontwerpen van een lijn sieraden waar de moedermelk in verwerkt kan worden. Het streven is om eind 2017 een aantal sieraden op de markt te brengen. Heb je zelf een idee, laat het Mirjam weten. De lijn zelf laat nog even op zich wachten, maar individuele ideeën worden met liefde uitgevoerd!